Uczniowie‎ > ‎Znani absolwenci‎ > ‎

Aneta Cebula-Hickinbotham


Producent.
Absolwentka Wydziału Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach.


Filmografia chronologicznie

    Kierownictwo produkcji

  • 2016  OSTATNIA RODZINA   Film fabularny Kierownictwo produkcji, Producent
  • 2015  CARTE BLANCHE   Film fabularny Kierownictwo produkcji
  • 2008 - 2009 TERAZ ALBO NIGDY!   Serial fabularny Kierownictwo produkcji (Madera)
  • 1998  PIECHU   Etiuda szkolna  Kierownictwo produkcji
  • 1997 JANE SWEET JANE  Etiuda szkolna Kierownictwo produkcji

    Producent

  • 2016 OSTATNIA RODZINA Film fabularny Kierownictwo produkcji
  • 2008  KOCHAJ I TAŃCZ Film fabularny
  • Producent wykonawczy

  • 2016 AUTOR SOLARIS  Film dokumentalny
  • Kierownictwo produkcji (II ekipa)

  • 2009 THE INTERNATIONAL Film fabularny 
  • 2005 THE LEGEND OF ZORRO Film fabularny 
  • Kierownictwo produkcji II

  • 2008 TRZECI OFICER Serial fabularny
  • Organizacja produkcji

  • 2005  MUNICH  Film fabularny
  • 2004  TROY Film fabularny  (unit manager; Meksyk)
  • 2002   JULIA WRACA DO DOMU   Film fabularny   (ds. obiektów)
  • Koordynacja produkcyjna

  • 2003 BEYOND BORDERS  Film fabularny  
  • 2000 PROOF OF LIFE   Film fabularny   (ekipa polska)
  • Asystent kierownika produkcji

  • 2002 THE PIANIST  Film fabularny Asystent kierownika produkcji (ds. obiektów)
  • 2001 EDGES OF THE LORD Film fabularny Asystent kierownika produkcji
  • 1999  PAN TADEUSZ  Film fabularny Asystent kierownika produkcji
  • Współpraca produkcyjna

  • 2002 WIEDŹMIN  Serial fabularny
  • 2001 DZIEWCZYNA Z PLAKATU Film dokumentalny
  • 2001 WIEDŹMIN  Film fabularny

Nagrody indywidualne

  • 2016 OSTATNIA RODZINA  Warszawa *CentEast Market Warsaw") Nagroda PISF dla najlepszego polskiego filmu
  • 2016 OSTATNIA RODZINA  Gdynia (Festiwal Filmowy) Nagroda Dziennikarzy
  • 2016 OSTATNIA RODZINA  Gdynia (Festiwal Filmowy) Nagroda Publiczności
  • 2016 OSTATNIA RODZINA  Gdynia (Festiwal Filmowy) Wielka Nagroda Jury "Złote Lwy"
  • 2016 OSTATNIA RODZINA  Gdynia (Festiwal Filmowy) Złoty Kangur, nagroda australijskich dystrybutorów
  • 2009 KOCHAJ I TAŃCZ      Gdynia (do 1986 Gdańsk) (Festiwal Polskich Filmów Fabularnych; od roku 2012 Gdynia Film Festival; od roku 2014 Festiwal Filmowy w Gdyni) Bursztynowe Lwy