7 października - Dzień Słodyczy

opublikowane: 7 paź 2013, 07:12 przez Maciej Piotrowski   [ zaktualizowane 4 gru 2013, 03:02 ]

Dzień słodkości

Już w poniedziałek 7 października odbył się pierwszy z dni tematycznych DZIEŃ SŁODYCZY.
Wiele klas stanęło do walki o to, która z nich potrafi upiec najlepsze ciasto. Na zwycięzców czekała nagroda: DODATKOWY DZIEŃ BEZ PYTANIA!

Wyniki konkursu na najsmaczniejsze ciasto:
I miejsce – klasa 2b – NAGRODA - DZIEŃ BEZ PYTANIA
II miejsce – ex aequo klasy 1a i 1d
III miejsce - ex aequo klasy 1g i 2h

IV miejsce - klasa 1e
V miejsce - klasa 2d
VI miejsce - klasa 1b
VII miejsce - klasa 1h
VIII miejsce - klasa 3a

Poniżej znajduje się krótki komentarz komisji do każdego z ciast.

Szczególne gratulacje składamy klasom: 1D, 2B i 2H, które przygotowały po dwa ciasta – wszystkie równie smaczne.

DZIĘKUJEMY Klasom, które przygotowały pyszne ciasta i tym samym DZIĘKUJEMY za wzięcie udziału w naszym pierwszym Dniu Tematycznym. Kolejny już w przyszłym miesiącu.
Pieniądze z kiermaszu ciast zostaną przeznaczone na bieżącą działalność SU.


Komentarze komisji do ciast:

KLASA 1A - CIASTO SHREK: „bardzo smaczny, oryginalne zastosowanie zielonego soczku przecierowego typu Kubuś, ciekawe i nietypowe połączenie”

KLASA 1B – SERNIK : „klasyczny, dobry w smaku, ale nie powala”

KLASA 1D – SZARLOTKA: „super!, dobre nadzienie i przepyszne ciasto” PIERNIK: „bardzo dobry, ale nie urzekł, zbyt suchy”

KLASA 1E – CIASTO CYTRYNOWE: „dziwna konsystencja, zbyt intensywny smak cytryny, który przymula i przytłacza całość ”

KLASA 1G – TORT BALOWY: „pyszny biszkopt, ciekawe połączenie”

KLASA 1H – TORT TĘCZOWY: zbyt słodki , wyczuwalny posmak ?cebuli?”

KLASA 2B – CZEKOLADOWE BROWNIE: „niezwykłe połączenie dwóch smaków: słodkiej czekolady i słonych orzeszków” TORT: „pyszny w smaku, piękny wygląd, sprawiał drobne trudności w krojeniu”

KLASA 2D – TORT ORZECHOWO-KOKOSOWY – „wyczuwalne nienaturalne aromaty, sztuczny smak”

KLASA 2H – PLACEK BUDYNIOWY: „klasyczne, a zarazem udane połączenie ciasta i budyniu” TARATA: „dobra, ale bywały lepsze”

KLASA 3A – PLACEK Z KRUSZONKĄ –wierzchnia warstwa nawet niezła, ale przez spodnie ciasto – zakalec, który był niemożliwy do przekrojenia - całość nieudana”
Comments